Panorama.am. 9-12-2010- Ճապոնացի գիտնականներն ապացուցել են, որ սոխը դրական է ազդում մարդու մտավոր ունակությունների զարգացման վրա: Ինչպես հայտնում են ռուսական լրատվամիջոցները, հետազոտությունների արդյունքում մասնագետները հայտնաբերել են, որ սոխը մարքրում է գլխուղեղի բջիջները: Սոխի պարունակության մեջ տնում են այնպիսի նյութեր, որոնք արյան մեջ ընկնելով դրական են ազդում գլխուղեղի բջիջների վրա, որի շնորհիվ ուղեղը «երիտասարդանում է»: Մասնավորապես լավանում է հիշողությունը:
Բացի այդ ֆրանսիացի գիտնականները պարզել են, որ սոխի և սխտորի օգտագործումը քչացնում է կրծքագեղձի ուռուցքով հիվանդանլու ռիսկը:

Tehran Time
Yerevan Time

No comments:
Post a Comment